Cebulę i czosnek pokrój na drobne kawałki. W garnku rozgrzej olej, usmaż cebulę i czosnek. Dodaj wołowinę i podsmaż. Od razu przypraw kminem rzymskim i suszonym oregano. Dodaj koncentrat pomidorowy i wszystko dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem i chilli.
Na połowę placka tortilli nałóż tartą mozzarellę, następnie mięso i papryczki jalapeno pokrojone na plasterki. Na koniec również posyp serem mozzarella. Placek złóż na pół. Czynność powtarzaj na każdym placku. Na rozgrzaną patelnię włóż dwie złożone tortille i podsmażaj, aż się zarumienią na złoty kolor z dwóch stron.
Do miski dodaj śmietanę Łaciatą. Z połowy limonki wyciśnij sok i wlej do miski. Świeżą kolendrę posiekaj i także wrzuć do miski. Dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Na talerzu wyłóż tortille i pokrój je na mniejsze kawałki. Sos podaj w osobnej miseczce do moczenia. Smacznego!
Dodaj komentarz