Buddha bowl - miska mocy

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy, Soja

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy, Soja


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 awokado Hass
  • 1 batat
  • ½ małego brokuła
  • Garść nerkowców
  • 2 garści brązowych pieczarek
  • 1 szklanka komosy ryżowej
  • ¾ szklanki ciecierzycy
  • Marynowane buraczki
  • ½ kostki wędzonego tofu
  • Garść kiełków
  • Parę liści sałaty
  • Sól i pieprz
  • Sok z cytryny
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • Oliwa

Przygotowanie

Krok 1

Komosę ugotować i odcedzić. Wyłożyć na dno dużej miski. Brokuł wsadzić do gotującej się wody na 2 minuty. Pieczarki dokładnie umyć i pokroić na paski. Awokado pokroić w paski i skropić sokiem z cytryny doprawić solą i pieprzem.



Krok 2

Na patelni rozgrzać olej i wrzucić ciecierzyce, podsmażyć z ostrą papryczką. Ściągnąć ciecierzyce, na tym samym tłuszczu podsmażyć pokrojone w kostkę tofu.



Krok 3

Do miski z komosą wyłożyć wszystkie składniki i posypać kiełkami.



Krok 4

Podawać z ulubionym sosem lub skropione oliwą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.