Budyń jaglany na mleku kokosowym z granatem

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej
  • - 1 szklanka mleka kokosowego
  • - 1/2 banana
  • - 1/2 granatu
  • - szczypta soli
  • - łyżka syropu z agawy

Przygotowanie

Krok 1

Przed ugotowaniem, kaszę dwukrotnie przepłukać pod zimną wodą. Następnie wsypać kaszę do garnka, zalać 1/2 szklanki mleka kokosowego oraz 1/4 szklanki wody. Gotować na małym ogniu pod przykryciem aż do momentu wchłonięcia przez kasze całego płynu. W razie gdyby po tym czasie kasza pozostawała niedogotowana, dolać jeszcze odrobinę wody i gotować na małym ogniu pod przykryciem.



Krok 2

Przestudzoną kaszę przełożyć do kielicha blendera, dodać pozostałe mleko, banana i szczyptę soli. Zmiksować na idealnie gładką masę. Około 5 minut na średnich obrotach. Budyń przełożyć do miseczek polać syropem z agawy i posypać pestkami granatu.



Wskazówki

Mleko roślinne możesz zamienić na krowie, a granatu na ulubione owoce - np. banana.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.