Buraczki z jabłkami i marchewkami

Pyszny dodatek do dań mięsnych. Proste w przygotowaniu przetwory z buraków, marchewki i jabłka.

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2,5 kg buraczków
  • - 1 kg jabłek
  • - 0,5 kg marchwi

Zalewa:

  • - 2 szklanki wody
  • - 0,5 szklanki octu
  • - 0,5 szklanki cukru
  • - iiść laurowy, ziele angielskie, pieprz

Przygotowanie

Krok 1 

Zalewę ugotować.



Krok 2

Buraczki ugotować. Następnie obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.



Krok 3

Marchew i jabłka umyć, obrać. Surowe zetrzeć na tarce o dużych oczkach dodać do startych buraków i wymieszać.



Krok 4

Napełnić słoiki i zalać zalewą. Do każdego słoika włożyć po 1 liściu laurowym, 2 ziarna ziela angielskiego i 2 ziarna pieprzu. Słoiki zakręcić. Pasteryzować 20 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.