Marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaki obierz, a następnie pokrój w kostkę. Kalafior podziel na różyczki. Por pokrój w plasterki. Wszystkie te warzywa razem z brukselką umieść w garnku i zalej 3 szklankami zimnej wody.
Dodaj posiekany lubczyk i natkę pietruszki. Gotuj ok. 10 minut, a potem przypraw i dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Zupę zblenduj, ale nie w całości – pozostaw część warzyw. Dodaj śmietankę i gotujemy jeszcze 5 minut.
Zupę podawaj ozdobioną niezblendowanymi warzywami. Możesz również zjeść ją z grzankami. Smacznego!
Dodaj komentarz
2 opublikowane komentarze
Stokrotka
Opublikowany: 2018-02-05 10:45:00
Wygląda wyśmienicie:)
OdpowiedzDanuta Piecyk
Opublikowany: 2018-04-07 11:54:00
Wygląda mega apetycznie :)
Odpowiedz