Camembert smażony

Autor:

Ania321

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 krążek sera camembert
  • Bułka tarta pikantna do panierowania
  • 1 jajko
  • Pieprz biały
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Do miseczki wbić jajko, dodać pieprz i lubczyk. Roztrzepać widelcem. Do drugiej miseczki wysypać bułkę tartą.



Krok 2

Panierować ser najpierw w jajku, później w bułce.



Krok 3

Smażyć na rozgrzanym oleju około 2 minuty z każdej strony.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.