Sałatka z ciecierzycą

Autor:

Śnieżynka

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1/2 szkl. ciecierzycy
  • 1 średnia marchewka
  • 2 jajka na twardo
  • 2 kiszone ogórki
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1-2 łyżki jogurtu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • Sól
  • Pieprz
  • Szczypiorek siekany

Przygotowanie

Krok 1

Ciecierzycę zamoczyć poprzedniego dnia, następnie zmienić wodę i ugotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać odrobiną soli, osączyć, ostudzić.



Krok 2

Marchewkę umyć i ugotować, ostudzić, obrać, pokroić w kostkę.



Krok 3

Obraną cebulę i jajka drobno posiekać.



Krok 4

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, połączyć z jogurtem i musztardą. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.



Wskazówki

Do sałatki można wykorzystać ciecierzycę z puszki.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.