Carpaccio z buraków

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 10 buraków
  • 1 garść orzechów włoskich
  • 1 garść rukoli

Marynata:

  • 1 cebula
  • 3 szklanki wody
  • 1 szklanka octu jabłkowego
  • 2 łyżki soli
  • 6 łyżek cukru
  • 1 szczypta ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • 4 szalotki
  • 1 szczypta pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Do garnka wlej wodę. Dodaj sól, ocet i cukier. Buraki umyj, po czym włóż je do garnka. Gotuj, aż do miękkości buraków.



Krok 2

Ugotowane buraki ostudź i obierz. Przełóż je do dużego naczynia.



Krok 3

Cebulę przetnij na pół i ugotuj w wodzie z octem, cukrem i przyprawami na marynatę. Uzyskaną masę ostudź i zalej nią buraczki. Miskę przykryj folią i odstaw na noc do lodówki.



Krok 4

Pokrój buraki w cienkie plastry i ułóż je na talerzu w 2 rzędach. Podawaj z ulubionym serem, orzechami włoskimi i rukolą. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.