Chłodnik arbuzowo-truskawkowy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 600 g miąższu arbuza
  • 200 g truskawek
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżka świeżej bazylii
  • 2 łyżki świeżej mięty
  • 100 g tartego sera Gouda Mlekpol

Przygotowanie

Krok 1

Truskawki umyj i odetnij szypułki. Z arbuza wytnij miąższ i podziel go na mniejsze kawałki.



Krok 2

Bazylię i miętę posiekaj. Zostaw kilka listków mięty do dekoracji.



Krok 3

Do blendera włóż arbuza, truskawki, sok z cytryny, miód, bazylię i miętę. Zblenduj wszystko na gładką masę. Przelej do pojemnika, przykryj i schłodź w lodówce.



Krok 4

Przed podaniem chłodnika udekoruj go tartym serem. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.