Składniki:

  • -1 puszka białej fasoli
  • -3 łyżki oliwy z oliwek
  • -1 puszka tuńczyka
  • -1 czerwona cebula
  • -mix sałat
  • -⅓ łyżeczki soli i pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Rozdrabniamy widelcem tuńczyka, odcedzamy fasolę i kroimy cebule w piórka lub kostkę.



Krok 2

Kiedy wszystkie składniki są już przygotowane, wystarczy dodać je do miski z sałatą i polać wcześniej przygotowanym dressingiem na bazie oliwy i przypraw. Całość musimy dobrze wymieszać żeby wszystkie składniki połączyły się z dressingiem, a sałatka nabrała pysznego smaku i aromatu oliwy.



Wskazówki

W sezonie letnim białą fasolę możemy zastąpić fasolą szparagową. Jest równie pyszna i zdrowa. Prosty dressing do sałatki możemy też wykonać na bazie dowolnego oleju roślinnego np. lnianego, rzepakowego, słonecznikowego itd

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.