Danie: Podwieczorek
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
W garnku zagotować masło, mleko, cukier i sól. Dokładnie rozpuścić i wymieszać, dodać mąkę i ciągle mieszając doprowadzić masę do gęstej, jednolitej konsystencji. Ciasto powinno uformować zwartą kulkę.
Ciasto przełożyć do miski i przestudzić, miksując wbijać po jednym jajku, mieszać, aż do uzyskania jednolitej masy. Przełożyć ciasto do rękawa cukierniczego.
W głębokim garnku rozgrzać olej.
Kiedy olej mocno się nagrzeje, ciasto wyciskać formując równej długości paski. Smażyć około 2- 3 minut, aż ciasto stanie się złote.
W miseczce wymieszać cukier z cynamonem.
Churrosy odsączać z nadmiaru tłuszczu i obtaczać w cukrze z cynamonem.
Dodaj komentarz