Ciasteczka cytrynowe

Bezglutenowe, dietetyczne ciasteczka. Aromatyczne i chrupiące. To idealny przepis na słodki deser do pracy.

Osób: 12

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Fit

Bez glutenu

Danie:

Osób: 12

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Fit

Bez glutenu


Ocena

3.50/5

Oceń przepis

Ocena

3.50/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 szklanka wiórków kokosowych
  • ½ łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 jajko
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 2 cytryny

Przygotowanie

Krok 1


Cytryny umyj. Z jednej wyciśnij sok, a z drugiej zetrzyj skórkę.



Krok 2

Nastaw piekarnik na 170°C. Wiórki kokosowe zmiksuj w blenderze. Dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj.



Krok 3

Uformuj z ciasta kuleczki, połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zduś je ręką, tak by powstały płaskie ciasteczka. Ważne, żeby między ciasteczkami pozostawić 2-3 cm odstępy. Piecz przez ok. 15 min do momentu, aż się lekko zarumienią.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.