Ciasteczka dla psa z wątróbką

Zrób prezent swojemu pupilowi!

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 300 g wątróbki drobiowej
  • 100 g ugotowanej marchewki
  • 150 g mąki ryżowej
  • 50 g mąki owsianej
  • 1 łyżka smalcu gęsiego
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka natki pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Surową wątróbkę i ugotowaną marchewkę pokrój w kostkę. Wymieszaj z posiekaną natką pietruszki.
Zblenduj kawałki mięsa wraz z pietruszką na gładką masę.



Krok 2

Dodaj smalec, mąkę oraz jajko. Wymieszaj dokładnie na gładką masę.



Krok 3

Piekarnik rozgrzej do 160°C. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia umieść masę i rozsmaruj ją równomiernie na grubość ok. 0,5 cm. Wstaw blachę do rozgrzanego piekarnika piecz przez ok. 15 minut.



Krok 4

Gotowe ciasto wyjmij z piekarnika i pozostaw na blaszce do całkowitego ostygnięcia. Zimne ciasto pokrój na kosteczki lub wytnij z niego dowolne kształty ciastek. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.