Ciasteczka owsiane z wiórkami kokosowymi

Autor:

Śnieżynka

Osób: 12

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Orzechy

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 12

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Orzechy

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 25 dag płatków kokosowych
  • 25 dag płatków owsianych
  • 10 dag masła Łaciate
  • 10 dag cukru pudru
  • 2 jajka
  • ½ szkl. wiórek kokosowych
  • Aromat migdałowy

Przygotowanie

Krok 1

Płatki owsiane uprażyć w piekarniku lub na suchej patelni na jasno złoty kolor, ostudzić.



Krok 2

Białka ubić na sztywna pianę.



Krok 3

Masło z cukrem i żółtkami utrzeć na puszystą masę.



Krok 4

Płatki wymieszać z masłem, żółtkami, aromatem, wiórkami kokosowymi i ubitą pianą z białek, zagnieść ciasto. Formować małe placuszki i układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w 180°C około 15- 20 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.