Zupa fasolowa z pieczarkami

Autor:

Śnieżynka

Marchew i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Fasolę zamoczyć na noc lub przynajmniej na 2 godziny. Następnie gotować w wywarze z mięsa. Na patelnię z rozgrzaną oliwą wsypać pokrojone pieczarki, podsmażyć. Dodać warzywa, pokrojoną cebulę, poddusić. Połączyć z pół miękką fasolą i gotować do miękkości. Mąkę wymieszać z odrobiną wody, dodać do zupy, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 szkl. fasoli drobnej
  • 1,5-2 l wywaru z mięsa
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 10 dag pieczarek
  • 2 łyżki oliwy
  • 1/2 cebuli
  • 1 łyżka mąki
  • Sól
  • Pieprz
  • Sos sojowy

Przygotowanie

Krok 1

Marchew i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.



Krok 2

Fasolę zamoczyć na noc lub przynajmniej na 2 godziny.



Krok 3

Następnie gotować w wywarze z mięsa.



Krok 4

Na patelnię z rozgrzaną oliwą wsypać pokrojone pieczarki, podsmażyć. Dodać warzywa, pokrojoną cebulę, poddusić. Połączyć z półmiękką fasolą i gotować do miękkości.



Krok 5

Mąkę wymieszać z odrobiną wody, dodać do zupy, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.