Ciasteczka z masłem orzechowym

Ciastka idealne do przygotowania na ostatnią chwilę. Możesz je przygotować nawet do 30 min! Polecamy Ci od razu zrobić podwójną porcję, ponieważ znikną, zanim się zorientujesz.

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 szklanka masła orzechowego
  • 1 szklanka cukru
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej

Przygotowanie

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 165°C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.



Krok 2

W średniej misce wymieszaj masło orzechowe, cukier, jajko i sodę oczyszczoną. Z tak powstałego ciasta uformuj kulki o średnicy ok. 1 cm. Kulki ułóż na blaszce i delikatnie rozgnieć je widelcem.



Krok 3

Piecz przez ok. 6-8 minut. Przestudź na blaszce, a następnie przełóż na kratkę do całkowitego wystygnięcia. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.