Danie: Podwieczorek
Osób: 1
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Orzechy
Ze śmietanką
Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Posiekać z masłem i wiórkami kokosowymi.
Dodać mak, orzechy, żurawinę, sok z cytryny i śmietanę.
Szybko zagnieść ciasto, zawinąć w folię, odłożyć na 15-20 minut.
Następnie ciasto rozwałkować i foremką o dowolnym kształcie wykrawać ciasteczka.
Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, posmarować białkiem wymieszanym z mlekiem. Po wierzchu posypać ziarnami słonecznika i cukrem perlistym. Blaszkę z ciasteczkami włożyć do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec około 20 minut.
Dodaj komentarz