Ciastka kukurydziane

Autor:

Aneta P

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Ciasto

  • mąka kukurydziana 1 szk,
  • mąka pszenna 1,5 szk,
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
  • cukier waniliowy 2 łyżki,
  • cukier 2/3 szk,
  • jajka 2 szt,
  • masło Łaciate 125 g,
  • sól,

Dodatkowo:

  • czekolada gorzka 100 g,

Przygotowanie

Krok 1

Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Dodać miękkie masło i razem zmiksować. Następnie dodać jajka, cukier oraz cukier waniliowy. Wszystko dokładnie zmiksować



Krok 2

Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego i lekko je spłaszczać. Ciastka piec 12 - 15 minut w temperaturze 160 stopni C.



Krok 3

Czekoladę rozpuścić i udekorować ostudzone ciastka.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.