Ciasto jabłkowa delicja

Autor:

Monika Och

Galaretki połączyć z wrzącym sokiem jabłkowym. Wymieszać do całkowitego rozpuszczenia i wystudzić. Formę z wysokim brzegiem wyłożyć pergaminem. Na spodzie rozłożyć herbatniki. Tężejącą galaretkę dobrze wymieszać ze smażonymi jabłkami. Następnie włożyć na 10 minut do lodówki. Następnie schłodzoną masę jabłkową rozsmarować na spodzie z herbatników. Przykryć pozostałymi ciastkami, lekko docisnąć. Ciasto wstawić na 2-3 godziny do lodówki.

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 paczki herbatników
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 1,5 szklanki soku jabłkowego Hortex
  • 2 słoiczki smażonych jabłek
  • Czekolada gorzka na polewę

Przygotowanie

Krok 1

Galaretki połączyć z wrzącym sokiem jabłkowym. Wymieszać do całkowitego rozpuszczenia i wystudzić.



Krok 2

Formę z wysokim brzegiem wyłożyć pergaminem. Na spodzie rozłożyć herbatniki.



Krok 3

Tężejącą galaretkę dobrze wymieszać ze smażonymi jabłkami. Następnie włożyć na 10 minut do lodówki.



Krok 4

Następnie schłodzoną masę jabłkową rozsmarować na spodzie z herbatników. Przykryć pozostałymi ciastkami, lekko docisnąć. Polać polewą czekoladową. Ciasto wstawić na 2-3 godziny do lodówki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.