Margarynę siekamy z masłem, następnie dodajemy sodę, miód, cukier, jajka i śmietanę i dokładnie wyrabiamy, ciasto dzielimy na 3 części, rozwałkowujemy na wielkość blachy, kazde i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut. Jabłka ścieramy na grubej tarce, przesmażamy tak samo jak na szarlotkę, następnie dodajemy do nich galaretkę agrestową na pierwszym placku równo rozsmarowujemy połowę ciepłej masy jabłkowej, przekładamy 2 plackiem, rozsmarowujemy resztę masy jabłkowej i przykładamy kolejnym plackiem . Przed podaniem posypujemy wierzch cukrem pudrem(poprzez sitko wtedy cukier równomiernie sie rozprowadzi) UWAGA:Placek ten zostawiamy przynajmniej na noc, a najlepiej na 1 cały dzień, w lodówce. wtedy placek ten nasiąknie "jabłkami i będzie wilgotny miękki i pyszny)
Dodaj komentarz