Blachę o wymiarach 23 cm x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć warstwę herbatników.
Mleko wraz z cukrem i cukrem waniliowym zagotować i ostudzić.
Masło utrzeć na gładką i puszystą masę, dodać mleko oraz mleko w proszku i zmiksować.
Połowę masy wyłożyć na herbatniki i przykryć ją kolejną warstwą herbatników.
Masę krówkową równomiernie rozprowadzić na herbatnikach.
Bezpośrednio na masę krówkową wyłożyć resztę masy mlecznej i przykryć ją kolejną warstwą herbatników. Orzeszki posiekać i podprażyć na suchej patelni.
Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, przełożyć do rondelka, dodać mleko i podgrzewać do momentu, aż czekolada rozpuści się. Dodać orzechy i wymieszać.
Lekko ostudzoną polewę rozprowadzić na herbatnikach. Ciasto schłodzić przez minimum 2 godziny.
Smacznego!
Dodaj komentarz