Crumble - owoce pod kruszonką

Słodkie, pyszne i rozpływające się w ustach! A na dodatek proste w wykonaniu, spróbuj sama. Deser świetnie smakuje zarówno podany na ciepło, jak i na zimno.

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 6-8

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 6-8

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 500 g mieszanki owoców leśnych
  • - 150 g mąki pszennej
  • - 100 g cukru
  • - 80 g masła w temperaturze pokojowej

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik rozgrzej do temp. 180 stopni.



Krok 2

Kruszonka: do miski wsyp cukier i mąkę, dodaj kawałki masła. Rozetrzyj, by powstały grudki ciasta.



Krok 3

Do małych naczyń żaroodpornych (lub do jednego dużego) wsyp przebrane i czyste owoce.Posyp równomiernie kruszonką.



Krok 4

Wstaw do piekarnika i zapiekaj, aż kruszonka nabierze złotego koloru, a owoce wypuszczą sok. Czas pieczenia to około 25-30 minut.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.