Danie: Podwieczorek
Osób: 15
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Orzechy
Wegetariańskie
Mak sparzyć wrzącą wodą, odcedzić, osączyć na sicie.
Białka ubić na sztywną pianę.
Masło z cukrem pudrem utrzeć do białości dodając stopniowo po 1 żółtku.
Następnie wsypać zimny mak, posiekane bakalie, cukier waniliowy i wymieszać.
Do masy makowej dodawać białka na przemian z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec do suchego patyczka w temp 180 stopni.
Do masy makowej dodawać białka na przemian z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać.
Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec do suchego patyczka w temperaturze 180°C.
Ciasto można przełożyć dowolną masą i polukrować.
Dodaj komentarz