Danie: Podwieczorek
Osób: 12
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Masło i margarynę posiekać nożem.
Śmietanę wylać na miseczkę, dodać amoniak i proszek do pieczenia. Wymieszać i odstawić na godzinę.
Zagnieść ciasto z mąki, jajek, cukru i śmietany. Podzielić ciasto na 3 części i rozwałkować je dość cienko.
Wyłożyć na trzy wyłożone papierem do pieczenia blachy. Wstawić do nagrzanego piekarnika (180°C) i piec 20 minut.
Przygotować według przepisu na opakowaniu budynie.
Przełożyć placki gorącym budyniem - jedną warstwę cytrynowym i jedną malinowym.
Wierzch można posmarować bitą śmietaną i posypać pokruszonym, kruchym ciastem.
Dodaj komentarz