Crostini z serem kozim i karmelizowaną cebulą

Karmelizowana cebula to oryginalny dodatek do wszystkich kanapek. Crostini to szybka w przygotowaniu przekąska, która na pewno spodoba się Twoim gościom.

Osób: 10

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie:

Osób: 10

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 20 kromek bagietki
  • - 2 cebule czerwone, mogą być też zwykłe (czerwona jest słodsza)
  • - ½ łyżeczki soli
  • - 1 łyżka cukru brązowego
  • - 2 łyżki oliwy
  • - 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • - ulubiony kozi ser może być twardy lub do smarowania

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry. Oliwę rozgrzewamy na patelni i wrzucamy pokrojoną cebulę. Podsmażamy około 10 minut, mieszając raz na jakiś czas. Zmniejszamy ogień i dodajemy sól, ocet i cukier. Całość smażymy razem przez około 30 minut.



Krok 2

Kromki bagietki opiekamy w tosterze lub na patelni.



Krok 3

Każdą kromkę smarujemy serkiem lub kładziemy kawałek sera. Następnie nakładamy porcję karmelizowanej cebuli. Podajemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.