Sałatka z awokado i migdałami na rukoli

Pyszna i bardzo zdrowa sałatka z awokado. Migdały dodadzą jej oryginalności i smaku. Przepis przygotujesz w kilka minut i zachwycisz nim domowników.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy

Wegetariańskie

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 opakowanie rukoli
  • 2 dojrzałe awokado
  • 15 migdałów
  • 3 łyżki miodu

Przygotowanie

Krok 1

Awokado myjemy, przekrawamy na pół i wbijamy w miąższ łyżkę w taki sposób, aby znalazła się pod pestką, wtedy delikatnie ją podważamy i wyciągamy. Awokado kroimy w plasterki lub kostkę. Rukolę myjemy i suszymy. Następnie wkładamy ją do misek.



Krok 2

Rozgrzewamy patelnię i wrzucamy na nią migdały, chwilę je prażymy.



Krok 3

Kiedy migdały są już gotowe, przekładamy je do misek z rukolą i dodajemy awokado. Całość polewamy po wierzchu 3 łyżkami miodu i delikatnie mieszamy, aby miód zmieszał się ze wszystkimi składnikami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.