Czekoladowa chia z owocami

Pudding z nasionami chia w czekoladowej odsłonie, uzupełniony malinami i migdałami.

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy

Danie:

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki :

  • - 2 łyżki nasion chia
  • - 1 szklanka mleka
  • - 3 łyżki naturalnego kakao
  • - 100 g malin
  • - 10 g migdałów

Przygotowanie

Krok 1

Nasiona chia i kakao wrzucamy do mleka, mieszamy.


Gotową mieszankę umieszczamy na noc w lodówce.



Krok 2

Gotową mieszankę umieszczamy na noc w lodówce.



Krok 3

Pudding z nasion chia przekładamy do miseczek/ małych słoiczków.



Krok 4

Przed podaniem dekorujemy świeżymi malinami i migdałami.



Wskazówki

Mleko krowie można zastąpić dowolnym mlekiem roślinnym.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.