Czekoladowy sernik

Wspaniały czekoladowy sernik. Z pewnością zachwycisz nim swoich gości oraz domowników.

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 10

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 10

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ciasto:

  • 100 g masła
  • 400 g twarogu
  • 200 g mlecznej czekolady
  • 2 łyżki kakao
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki gęstego jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 2 i ½ szklanki mąki pszennej

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C.



Krok 2

Przygotowujemy duża miskę, Wrzucamy do niej miękką i pokrojone masło. Za pomocą kulki ucieramy razem z cukrem i kakao na jednolitą, gładką masę. Dodajemy stopniowo przesianą mąkę. Przygotowanym ciastem wykładamy spód i brzegi tortownicy tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.



Krok 3

W drugiej misce ucieramy ser, cukier waniliowy, i jogurt. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę i za pomocą łopatki delikatnie mieszamy. Przygotowana masę serową wylewamy do formy.



Krok 4

Pieczemy 40 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.