Delikaty deser o niezapomnianym smaku i atrakcyjnym wyglądzie.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Gdy już całkowicie się rozpuści, dodajemy do niej herbatę Matcha, mieszamy tak, aby nie powstały grudki.
W osobnej misce ubijamy śmietankę Łaciatą na sztywno. Ubitą śmietankę Łaciatą łączymy z powstałą masą czekoladowo-herbacianą.
Mus przelewamy do foremek razem z borówkami, aby znalazły się wewnątrz naczynia.
Foremki ustawiamy w lodówce na 1-2 godziny, przed podaniem dekorujemy świeżymi owocami.
Aby śmietanka lepiej się ubiła, powinna być dobrze schłodzona.
Dodaj komentarz