Domowe tortille

Osób: 16

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie:

Osób: 16

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 750 g mąki pszennej
  • ½ szklanki oleju
  • 2 szklanki wrzącej wody
  • 3 łyżeczki soli
  • Szczypta cukru

Przygotowanie

Krok 1

Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sól, cukier, olej i gorącą wodę. Zagniatamy na gładkie ciasto do połączenia składników.



Krok 2

Ciasto dzielimy na 16 kulek. Każdą kulkę rozwałkowujemy lub rozciągamy w dłoniach i smażymy na rozgrzanej suchej patelni do momentu, aż na cieście pojawią się pęcherzyki powietrza, a ciasto się zarumieni.



Krok 3

Przekładamy na drugą stronę.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.