Domowy ser Paneer

Spróbuj zrobić samodzielnie indyjski ser Paneer. Smażony smakuje znakomicie!

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3,7 l mleka UHT Łaciate 3,2%
  • 950 ml maślanki Mrągowskiej naturalnej
  • 1 szklanka oleju

Przygotowanie

Krok 1

Doprowadź mleko do wrzenia, dodaj maślankę i mieszaj energicznie. Mieszaj, aż do powstania serwatki i twarogu.



Krok 2

Przełóż mieszankę przez gazę, a następnie odstaw na 2 godziny.



Krok 3

Zmiksuj twaróg w blenderze, aż będzie gładki.



Krok 4

Z masy uformuj w kulę. Owiń folią i schłodź w lodówce.



Krok 5

Pokrój na plastry i smaż na głębokim w oleju na złoty kolor. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.