Ciasteczka serowe z czosnkiem

Danie: Kolacja

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 szklanki zmielonych herbatników
  • 1 szklanka tartego sera Gouda
  • ⅔ szklanki mleka UHT Łaciate 3,2%
  • ¼ szklanki masła Łaciate
  • ¼ łyżeczki czosnku w proszku
  • natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 230°C. Blachę do pieczenia posmaruj masłem.



Krok 2

W misce wymieszaj ser, mleko i herbatniki. Zagnieć. Ciasto ma być miękkie i gęste.



Krok 3

Ciastka nakładaj łyżką na blachę do pieczenia. Piecz przez ok. 8-10 min, aż ciastka się zarumienią.



Krok 4

W rondelku rozpuść masło. Dodaj czosnek i wymieszaj. Dodaj posiekaną drobno natkę pietruszki. Upieczone ciasteczka posmaruj masłem czosnkowym z pietruszką. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.