Danie: Podwieczorek
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Rabarbar obrać, pokroić, wymieszać z cukrem z wanilią. Całe jajka zmiksować z maślanką, sokiem z pomarańczy i oliwą.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem, podzielić na dwie części, wsypać do 2 misek. Do jednej dodać przesiane kakao i posypkę czekoladową, wymieszać, drugą część pozostawić jasną.
Mokre składniki podzielić na 2 części. Oddzielnie wymieszać z suchymi produktami.
Przygotowany rabarbar podzielić na 2 części, wsypać do obu misek z ciastem, zamieszać.
Foremki muffinowe wyłożyć papilotkami, nałożyć po łyżce ciasta ciemnego i jasnego.
Napełnione do ⅔ wysokości papilotki z ciastem włożyć do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec około 30 minut. Upieczone babeczki ostudzić, oprószyć cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.
Dodaj komentarz