Dynia w zalewie słodko-kwaśnej

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 kg dyni
  • 2 szkl. cukru
  • 1,2-1 szkl. octu spirytusowego 10%
  • 5 goździków
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego

Przygotowanie

Krok 1

Do garnka wlać 5 szklanek wody, dodać ocet, cukier, cukier waniliowy, goździki i cynamon, zagotować (do marynaty można dodać mniej lub więcej octu w zależności jak kto lubi).



Krok 2

Dynię obrać, usunąć miąższ z nasionami, resztę pokroić w kostkę, włożyć do słoiczków i zalać gorącą zalewą. Szczelnie zamknąć i pasteryzować około 20 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.