Dżem malinowo-jagodowy

Dżem malinowo-jagodowy sprawdzi się nie tylko na kanapce, ale także jako dodatek do naleśników czy słodkości drożdżowych.

Osób: 3-4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 3-4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 60 dag malin
  • 40 dag jagód
  • ½ kg cukru żelującego
  • ¼ łyżeczki kwasku cytrynowego

Przygotowanie

Krok 1

Owoce oczyścić i odłożyć z każdego gatunku ¼ porcji.



Krok 2

Pozostałe owoce umieścić w rondelku i rozgotować. Następnie dodać cukier i kwasek, gotować 5 minut ciągle mieszając. Dodać odłożone owoce.



Krok 3

Gorący dżem nałożyć do słoików i zakręcić. Owinąć ręcznikiem i zostawić do wystygnięcia.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.