Słoneczny pomysł na urozmaicenie grilla. Zdrowe owoce prosto z rusztu! Spróbuj takie zrobić podczas wiosennego lub letniego spotkania z bliskimi.
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Przygotuj sos. Do pojemniczka wyciśnij sok z pomarańczy i limonki. Dodaj 2 łyżki miodu (najlepiej naturalnego) i szczyptę tymianku. Wymieszaj do uzyskania gładkiej masy.
Arbuza umyj i pokrój w plastry o średniej szerokości. Pamiętaj, że owoc wrzucamy na grilla ze skórką.
Plastry arbuza posmaruj przygotowanym wcześniej sosem.
Ananasa pokrój w plastry.
2 łyżki miodu połącz z 2 łyżkami soku z cytryny i dokładnie wymieszaj. Polej tym plastry ananasa.
Owoce umieść na rozgrzanym ruszcie i trzymaj, aż do zarumienienia z obu stron. Smacznego!
Dodaj komentarz