Ekspresowa zupa krem z jarmużu

Ekspresowa zupa krem z jarmużu to danie, które jest nie tylko pożywne, ale i szybkie w przygotowaniu. Idealne dla zapracowanych osób, które dbają o sylwetkę i zdrowie.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 500 g jarmużu
  • - ½ kalafiora
  • - 3 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • - 4 ząbki czosnku
  • - 2 łyżki masła
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Czosnek obieramy i drobno kroimy, a następnie lekko obsmażamy na maśle. Kalafior dzielimy na małe różyczki i gotujemy.



Krok 2

W osobnym garnku podgrzewamy bulion. Kiedy zacznie się gotować, dodajemy jarmuż, natkę pietruszki i przyprawy. Dusimy ok. 5-10 minut.



Krok 3

Blendujemy, po czym dodajemy obsmażony czosnek i ugotowany kalafior.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.