Składniki:

  • 20 dag fasolki szparagowej
  • 20 dag marchewki
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • 1 łyżka mąki
  • Sól
  • Cukier
  • Sok z cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Fasolkę szparagową umyć, pokroić i ugotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny cukru, osączyć.



Krok 2

Marchewkę obrać i pokroić w półkrążki, wsypać do garnka, podlać niewielką ilością wody i gotować do miękkości.



Krok 3

Półmiękką marchewkę połączyć z osączoną fasolką, dodać szczyptę soli, surowe masło i mąkę wymieszaną z odrobiną wody, gotować przez kilka minut. Doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny.



Wskazówki

Fasolkę z marchewką podawać na ciepło.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.