Doskonałe na rodzinne spotkania, ponieważ na talerzu wyglądają pięknie. Idealne jako danie główne lub przekąska. Zawsze wychodzą i każdemu bardzo smakują. No i pięknie wyglądają.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Wymyte i osuszone filety smażymy na 3 łyżkach rozgrzanej oliwy, wyjmujemy i posypujemy rozmarynem, solą i papryką. Każdego fileta zawijamy w 2 plastry szynki i spinamy wykałaczką.
Przykrywamy i na chwilę odkładamy. Obraną cebulę i czosnek siekamy. Obraną marchewkę i kabaczki kroimy w słupki. Na reszcie oliwy smażymy cebulę, dodajemy czosnek i warzywa. Smażymy 5 minut.
Koncentrat pomidorowy mieszamy z winem i wlewamy do warzyw. Doprawiamy do smaku. Wkładamy mięso i gotujemy 15 minut.
Podajemy posypane natką pietruszki i serem.
Dodaj komentarz