Filety wieprzowe w sosie pomidorowym

Filety wieprzowe to smaczne danie, polecane na każdą okazję. Podane w sosie pomidorowym są niezwykłym daniem, które warto spróbować. Na pewno nas nie zawiedzie.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Soja

Bez laktozy

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Soja

Bez laktozy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 500 g filetów wieprzowych
  • 250 ml przecieru pomidorowego
  • 5 łyżek sosu sojowego
  • 3 łyżki wody
  • 5 łyżek oliwy
  • 1 koperek
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich

Przygotowanie

Krok 1

Filety wieprzowe kroimy w plastry średniej grubości. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.



Krok 2

Mięso smażymy na oliwie przez 2 minuty z każdej strony.



Krok 3

Przygotowujemy sos: mieszamy ze sobą przecier pomidorowy z sosem sojowym i wodą. Dodajemy posiekany drobno koperek.



Krok 4

Filety polewamy sosem pomidorowym i lekko zagotowujemy.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.