FRITTATA Z SZYNKĄ, SZPINAKIEM I FETĄ

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 4 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 100 g szynki (wędliny)
  • 100 g szpinaku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 łyżki masła
  • 100 g sera feta lub koziego w zalewie
  • 1/2 łyżeczki papryki w proszku

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Roztrzepać jajka z mlekiem w misce, doprawić solą i pieprzem, dodać szczypiorek oraz pokrojoną w kosteczkę szynkę i wymieszać.



Krok 2

Szpinak umyć, osuszyć. Na małej patelni o średnicy ok. 18 - 20 cm delikatnie podsmażyć na maśle starty czosnek, dodać szpinak i mieszając smażyć przez ok. 2 minuty, aż szpinak zwiędnie.



Krok 3

Wlać masę jajeczną i smażyć na małym ogniu przez ok. 2 minuty, następnie posypać pokrojoną w kosteczkę fetą oraz papryką w proszku i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez ok. 13 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.