Gofry z mascarpone

Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Deser, Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Deser, Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 25 dag sera Mascarpone Mlekpol
  • 1 jajko
  • 3 łyżki cukru
  • 6 łyżek mleka Mazurski Smak
  • 10 łyżek z czubkiem mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka oleju słonecznikowego do ciasta
  • olej do smarowania gofrownicy

Przygotowanie

Krok 1

Do miski przekładamy ser mascarpone, dodajemy wybite jajko oraz wsypujemy cukier, mieszamy. Dolewamy mleko i mieszamy do połączenia składników. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewany przez sitko i wsypujemy do masy serowej, dolewamy olej i mieszamy. Rozgrzewamy gofrownice i smarujemy olejem. Nakładamy porcje ciasta i pieczemy gofry. Upieczone przekładamy na metalową kratkę.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.