Grillowa sałatka

Autor:

eureka22

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - pęczek rzodkiewki,
  • - 4 jajka ugotowane na twardo,
  • - 15 dag startego żółtego sera Gouda,
  • - 1 małe jabłko

Sos :

  • - 4 łyżki śmietany Łaciata 18%,
  • - 2 łyżki majonezu,
  • - łyżeczka musztardy,
  • - pęczek szczypiorku,
  • - sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Jabłko i ser należy zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jajka pokroić w kostkę a rzodkiewki w dość cienkie plasterki.



Krok 2

Sos: w misce wymieszać śmietanę Łaciatą, majonez, posiekany szczypiorek i musztardę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.



Krok 3

Sos wymieszać z jabłkiem, serem, jajkami i rzodkiewką. Na koniec posypać odrobiną szczypiorku.



Wskazówki

Najlepiej zostawić ją w lodówce na godzinę aby smaki się przegryzły. Idealna sałatka na majowe grillowanie :-)

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.