Grillowane brzoskwinie

Grillowane brzoskwinie to idealna letnia przekąska na imprezę. W sam raz dla dzieci, jak i dorosłych. Dobra sama w sobie, bądź jako dodatek do mięsa.

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 10

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 10

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 10 brzoskwiń
  • 5 łyżek roztopionego masła extra Łaciate
  • 1 łyżka cukru

Przygotowanie

Krok 1

Brzoskwinie myjemy, osuszamy i kroimy na pół. Usuwamy pestki.



Krok 2

Roztopione masło mieszamy z cukrem. Smarujemy nim połówki brzoskwini.



Krok 3

Patelnię grillową rozgrzewamy i układamy na niej brzoskwinie. Grillujemy przez około 5-8 minut. Tak, aby się przyrumieniły. Z drugiej strony (od strony skórki) również chwilę grillujemy. Podajemy na ciepło. Smacznego!



Wskazówki

Danie możesz przygotować również na klasycznym grillu podczas imprezy z bliskimi.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.