Pyszne danie, które idealnie sprawdzi się podczas grillowej imprezy na świeżym powietrzu. Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Samo wykonanie tej potrawy nie na zajmuje dużo czasu. Żeby mięso było idealne, dobrze jest przygotować je dzień wcześniej i marynować przez całą noc.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Mieszamy ze sobą wszystkie składniki marynaty (ząbki czosnku powinny być przeciśnięte przez praskę).
Kotlety schabowe rozbijamy tłuczkiem, a następnie nacieramy marynatą i odstawiamy do lodówki na noc.
Następnego dnia wyjmujemy je z lodówki, aby lekko się ociepliły. W tym czasie brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy na parze.
Kotlety wieprzowe opiekamy na gorącym ruszcie po 5 minut z każdej strony. Podajemy z brokułem i surówką z tartej kalarepy. Smacznego!
Dodaj komentarz