Surówka z tartej kalarepy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 duża kalarepa
  • 2 średnie ogórki gruntowe
  • 6 średnich rzodkiewek
  • pół pęczka koperku
  • 1 opakowanie Dipu śmietanowego z czosnkiem i ziołami typu Creme fraîche Mlekpol
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Kalarepę i ogórek umyj, obierz ze skórki i zatrzyj na tarce o dużych oczkach.
Rzodkiewkę umyj, zetrzyj na tarce.
Koperek drobno posiekaj.



Krok 2

Przełóż warzywa do miski, dodaj Dipu śmietanowy z czosnkiem i ziołami typu creme fraîche, zamieszaj dokładnie i wstaw do lodówki na 30 minut. Podawaj jako dodatek do obiadu lub kolacji.

Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.