Grillowany kurczak z nektarynką

Delikatne, grillowane mięso z kurczaka podane ze słodką nektarynką to danie, które będzie miłą odmianą od standardowego grillowego menu. Niby klasyczny kurczak – jednak z nektarynką nabiera wyrazu i oryginalności.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
  • 4 nektarynki
  • 2 łyżki miodu
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki

Przygotowanie

Krok 1

Przyprawy mieszamy z 1 łyżką oliwy. Filety z kurczaka rozcinamy na cieńsze płaty i przyprawiamy tak przygotowaną marynatą. Odstawiamy na 15 minut.



Krok 2

Mięso grillujemy z obu stron, aż do uzyskania złotego koloru.



Krok 3

Na patelni podgrzewamy dwie łyżki oliwy. Nektarynki (bez pestek) kroimy w kostkę i przekładamy razem z miodem na patelnię. Dusimy przez 5 minut.



Krok 4

Kurczaka podajemy z nektarynkami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.