Surówka z tartej kalarepy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 duża kalarepa
  • 1 duży świeży ogórek
  • 6 średnich rzodkiewek
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1 opakowanie dipu śmietanowego z czosnkiem i ziołami typu Creme fraîche Mlekpol
  • pieprz do smaku
  • sól

Przygotowanie

Krok 1

Kalarepę i ogórek umyj, obierz ze skórki i zatrzyj na tarce o dużych oczkach. Rzodkiewkę umyj i zetrzyj na tarce. Koperek drobno posiekaj.



Krok 2

Przełóż warzywa do miski, dodaj dip śmietanowy i wymieszaj dokładnie. Wstaw do lodówki na 30 minut. Podawaj jako dodatek do obiadu lub kolacji. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.