Składniki:

  • 2-3 łyżki masła Łaciate
  • 25 dag pieczarek
  • 5 kromek chleba tostowego
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka mąki
  • 1-2 łyżki śmietany Łaciata 30%
  • 5 dag żółtego sera
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki.



Krok 2

Drobno posiekaną cebulę zeszklić na połowie rozgrzanego masła. Wsypać pieczarki, wlać 2 łyżki wody i dusić około 10 minut. Następnie oprószyć mąką.



Krok 3

Śmietanę wymieszać z jajkiem, połączyć z grzybami, przyprawić solą i pieprzem do smaku, wymieszać.



Krok 4

Pieczywo posmarować pozostałym masłem, ułożyć na blaszce, włożyć porcję pieczarek. Posypać startym serem i wstawić do nagrzanego do 190°C piekarnika na 5-10 minut.



Wskazówki

Podawać na ciepło.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.