Hummus czekoladowy

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • olej kokosowy – 1 łyżka
  • ciecierzyca konserwowa – 1 puszka
  • kakao – 3 łyżki
  • masło orzechowe – 1 łyżka
  • sól – 1 szczypta
  • syrop klonowy – 4 łyżki
  • ekstrakt waniliowy – 0,5 łyżeczki
  • DODATKOWO
  • pistacje

Przygotowanie

Krok 1

Roztapiamy olej kokosowy. Ciecierzycę dokładnie osączamy na sitku.



Krok 2

Miksujemy wszystkie składniki na gładką masę. Jeśli będzie zbyt gęsta, dolewamy odrobinę wody. Przekładamy humus do miski i dekorujemy pistacjami utłuczonymi w moździerzu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.